dinsdag 28 augustus 2012

SGP, Republikeinen, abortus


Gisteren schreef ik iets over de Republikeinse verkiezingscampagne. Over onder meer hoe die “achterlijke Republikeinen” denken over abortus. Een vooraanstaand lid van die partij had gezegd, dat zwangerschappen nauwelijks voorkomen bij een verkrachting. Het vrouwenlichaam zou zich bij zo'n actie verzetten tegen een zwangerschap.

Vandaag komt SGP-leider Kees van der Staaij met hetzelfde standpunt. Een abortus is onnodig, ook na een verkrachting. Want het vrouwenlichaam zou zich tegen een zwangerschap verzetten. En prompt vallen alle partijen, van linkse en rechtse politieke partijen tot hoogleraren en dokters, over Van der Staaij.

Hoewel ik het inhoudelijk met Van der Staaij eens ben, vind ik zijn argumentatie zwak. De bewijzen voor de onderzoeken waar de SGP-leider naar wijst, zijn flinterdun. Die bewijzen worden nauwelijks breed gedragen. Dus niet noemen.

ChristenUnie-leider Arie Slob was vanavond bij EenVandaag. Hij was de eerste in de reeks geïnterviewde lijsttrekkers voor de verkiezingen. Slob kon als eerste inhoudelijk reageren op deze broederpartij. Maar om eerlijk te zijn: Slob verkondigde een slap verhaal. Hij wil de niet op de stoel van de een zitten, noch op de stoel van de ander. Mooie politieke zinsneden, maar Slob zegt daar natuurlijk helemaal niets mee.

Christelijke politiek: helder, goed onderbouwd. Daar ontbreekt het zowel Van der Staaij als Slob aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten