woensdag 19 juni 2013

Hotpants

Actualiteitenprogramma 1Vandaag zond vandaag een item uit over de hotpants. Dat zijn mini-broekjes, die meisjes met warm weer graag dragen. En niet alleen hotpants, ook korte rokjes en naveltruitjes. Kan dat in onze tijd? En waarom wel of waarom niet?
Uiteraard ging 1Vandaag ook naar een school toe. Een school waar scholieren gepaste kleding moeten dragen. Nog voordat ik wist om wat voor school het ging, dacht ik wat ik al vermoedde: dat zal wel weer een christelijke school zijn.
Inderdaad, een “kristelijke school” in Middelharnis. Waar de directeur in een grijs driedelig pak stond. En scholieren vrolijk rondliepen in hun minibroekjes en dito topjes.
Ik vind dat de christelijke school een punt heeft. Als je ziet hoe sommige (vooral) meisjes zich kleden, daar krijg je plaatsvervangende schaamte van. En dat een christelijke school zich nog buigt over de kleedstijl van haar leerlingen: bravo.
Ik moest denken aan een sketch uit het satirische programma Draadstaal. In de eerste aflevering was te zien dat een vrouw aangifte deed van aanranding. De agent in kwestie liet weten dat hij niet helemaal verrast was door de aanranding. Zijn chef evenmin.
Laat ik helder zijn: een verkrachting is nooit goed te praten, en er zijn ook geen verzachtende omstandigheden. Maar als een slachtoffer zijn (haar) best doet om een aanranding te voorkomen, zou ik dat zeer aanbevelen.
Dus laat die xxs-broekjes maar thuis.
Niet alleen op school.
Maar ook als je de kerk in komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten