vrijdag 5 oktober 2012

De Mos


Richard de Mos scheidt zich af van de PVV. Het voormalige Kamerlid stond niet op de kieslijst van Wilders, maar mocht wel van de partijleider Haags raadslid blijven. Voor de PVV. Na een paar goede nachten, vindt De Mos het wel goed. Hij gaat verder als onafhankelijk raadslid.

Dit is niet het eerste PVV-lid dat zich van de partij afscheidt. We kennen het verhaal van Hero Brinkman, de twee andere dissidenten van vlak voor het verkiezingsreces, diverse raads- en Provinciale Staten-leden.

Waar ligt dat aan? Misschien komt het omdat de PVV een opkomende partij is geweest. Mensen voor wie de politiek niets betekende, raakten in de ban van de charismatische Limburger. Opeens sprak het parlement.

Maar na de wittebroodsweken volgt de realiteitszin. Misschien viel het allemaal wel tegen. De ego’s van al die individuen, die niet echt een gemeenschappelijke partij vormen, botsen met elkaar. Teleurstelling alom, het is niet wat het leek.

Dat zit natuurlijk in ons allemaal. We willen ons allemaal laten zien, ons belangrijk voelen. Maar als je dat ten koste van een ander doet (bijvoorbeeld de islam), of zonder goede samenwerking, tjah, dan raak je snel opgebrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten