dinsdag 9 april 2013

Bob Dylan op Live Aid ‘85


Zo’n drie decennia geleden werd Live Aid gehouden. Een liefdadigheidsgebeuren voor de hongerende kinderen in Ethiopië. Het was de filantropische opkomst van zanger Bob Geldof. En een van de dieptepunten van Bob Dylan.
De Amerikaanse zanger betrad het podium met de gitaristen van The Rolling Stones, Keith Richards en Ronnie Wood. Alle drie waren ze op z’n minst aangeschoten. Achter het doek repeteerde USA for Africa voor de grote finale van Live Aid – dat gezang leidde de drie gitaristen af van hun optreden.
Het geluid van het optreden was al matig. De snaar van Dylan knapte een keer. Het ontbrak de mannen aan een degelijke voorbereiding.
Dat was alles nog redelijk te verstouwen, maar het optreden van Dylan op Live Aid was misschien wel zijn meest beroerde optreden. Omdat hij aan de haal ging. Zijn dronken toestand leidde tot een rel.
"I hope that some of the money…maybe they can just take a little bit of it, maybe…one or two million, maybe…and use it, say, to pay the mortgages on some of the farms and, the farmers here, owe to the banks…".
Aldus de zanger die begin jaren zestig gold als de woordvoerder van een (protest)generatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten